ESITTELYOlen Niina Ojansivu ja asun Sastamalassa. Tällä hetkellä minulla on kaksi koiraa: hovawarturos Piru sekä saksanpaimenkoiranarttu Vimma, joka on oma kasvattini Auttavan A-pentueesta.

Hurahdin koiriin jo nuorena ja aloin ennen ensimmäisen koirani hankintaa jo koulutaa toisten koiria. Tunsin lajin omakseni: 18-vuotiaana hankin ensimmäisen oman koirani. Siitä eteenpäin olen päässyt koiraharrastukseni kanssa monenlaisiin tapahtumiin ja tilanteisiin. Kaikkea tokosta pk-lajeihin on tullut kokeiltua hyvällä menestyksellä.

Suurimmiksi intohimoikseni sanoisin erikois- ja metsäjäljen, joissa olen kilpaillut useaan otteeseen menestyksekkäästi. Näistä ehkäpä mainitsemisen arvoisia olisivat PAJÄ SM-pronssi nyt jo edesmenneen koirani Nerihoff's Arcobalenon "Peto" kanssa vuodelta 2012 ja Uskihoff's Demonin "Piru" kanssa saavutetut IPO-FH SM-hopea 2016 ja IPO-FH MM-kulta 2018. Näiden lisäksi olen kilpaillut oman kasvattini Auttavan Aforismin "Vimma" kanssa erikois- ja metsäjäljellä tehden useita tuloksia kuten JK1 ja IFH2. Vimma on tällä hetkellä pääasiallinen kilpakoirani, jonka kanssa tavoitteenani on jatkaa kilpailemista vielä pitkään.

Lisäksi olen saanut useita sijoituksia tokossa sekä piirin- että rotumestaruuksissa. Nyttemmin olen pitänyt useita koulutuspäiviä koiraharrastuksesta innostuneille ihmisille ja neuvonut heitä eteenpäin koiraharrastuksessaan. Olen Vammalan Palveluskoiraharrastajat ry:n jälkikouluttaja. Palaute pitämistäni koulutuspäivistä on ollut erittäin positiivista ja nautin todella ihmisten auttamisesta heidän koiriensa kanssa.

Olen elämäni aikana tavannut monenlaisia koiria ja koiraharrastajia. Miksi siis päätin alkaa koirankasvattajaksi? Vastaus on yksinkertainen: haluan antaa sekä uusille että kokeneemmille koiraharrastajille mahdollisuuden mielekkääseen ja sujuvaan harrastamiseen ja omalta osaltani edistää PK-lajien elinvoimaisuutta. Tavoitteenani on ollut alusta asti jalostaa työskentelyintoisia ja puhdasrakenteisia koiria, joista riittää iloa sekä kisakentille että kotisohville. Ennen kaikkeahan koiran on tarkoitus olla meille turvallinen ja iloinen kumppani, jonka kanssa on mielekästä viettää yhdessä monta vuotta. Haluan soveltaa kokemustani koirien kouluttamisesta myös kasvattieni kanssa: minulta saa aina kysyä neuvoa jos jokin askarruttaa ja kertoa kuulumisia matkan varrella. Olen puhelinsoiton päässä!

Tähän mennessä Auttavan koiria on mennyt moniin käyttötarkoituksiin aina kotikoirista työ- ja harrastuskoiraksi asti. Kasvattejani voit löytää mm. pelastus-, palvelus- ja valjakkokoirapiireistä. Tuloksia on niitetty metsä- ja erikoisjäljellä sekä valjakkohiihdossa SM-tasolla asti. Motivoituneen omistajan anssa näistä koirista löytyykin potentiaalia monenlaiseen harrastamiseen!

webmastering © Sanna Laine